Let op!

Wegens reorganisatie van The Cat Walk Inn, is het momenteel niet mogelijk om te reserveren. Ons pension is dan ook tijdelijk gesloten. Wilt u meer weten over de ontwikkelingen van The Cat Walk Inn, geef u dan op via: info@thecatwalkinn.nl

 

Nieuws

The Cat Walk Inn in het nieuws 'april 2005

 

Cat Walk Inn is nieuw kattenpension Westzaan

 

Westzaan - Het moest er maar eens van komen vonden Evelien Hooning en haar partner. Beiden zijn gek op katten en wat ligt er dan meer voor de hand om een kattenpension te beginnen. Gewoon kleinschalig, bescheiden van omvang. Sinds april is The Cat Walk Inn een feit en zijn logés welkom.

In het nieuwe pension springt het ingelijst diploma aan de wand in het oog. Een bewijs van vakbekwaamheid, afgegeven door de stichting Examens vakbekwaamheid honden en kattenbesluit. Tenslotte kan niet iedereen zomaar een pension beginnen.

Erf
Evelien Hooning liep al langer rond met het idee om een pension voor katten te beginnen, maar het kwam er maar niet van. Tot zich de gelegenheid voordeed om een garage te huren en te verbouwen tot logeerverblijf voor miauwende viervoeters. Na een grondige verbouwing werd een voormalige garage ingericht tot een licht en fris ogend verblijf voor de opvang van acht logés die over leefruimte bepaald niet te klagen hebben.

 

Buitenverblijf
Het logeerverblijf omvat een royale binnenruimte waar de katten vrij rond kunnen lopen. Tevens is er een doorloop naar een buitenverblijf. De binnenruimte is van alle kattengemakken voorzien, zoals een grote klim/krabpaal, diverse plekjes om zich terug te trekken en manden om de dag doezelend door te brengen.

 

De eerste dag van het verblijf van een kat wordt doorgebracht in één van de spiksplinternieuwe roestvrijstalen hokken. "Ze hebben hier flink de ruimte. Overdag kunnen ze lekker hun gang gaan in het binnen en buitenverblijf en 's avonds gaan ze indien nodig, in de hokken."

 

Garages
De eerste stap is gezet. Mocht de vraag het aanbod overtreffen dan is er geen man over boord. Desgewenst kunnen ook de aangrenzende garages worden omgetoverd tot kattenverblijf.

 

The Cat Walk Inn, in Westzaan is bestemd als logeeradres tijdens vakanties of als iemand niet in staat is zelf voor zijn huisdier te zorgen. De pensionprijs bedraagt € 9,00 euro per overnachting, inclusief voer en verzorging. Inlichtingen en reserveringen via tel. 075-6162488 of e-mail info@thecatwalkinn.nl

 

bron: Noordhollands Dagblad

__________________________________________________________________________________________________________

29 december 2005:

 

Terugblik 2005

De redactie van Dagblad Zaanstreek laat deze week een aantal mensen aan het woord, die in het bijna afgelopen jaar in het nieuws waren.

 


Logeetjes vragen veel tijd en aandacht
Westzaan - Jonge katten, oude katten, agressieve katten, slome katten. Evelien Hooning (33) heeft, sinds de start het afgelopen voorjaar van haar kattenhotel 'The Cat Walk Inn'  in Westzaan, poezen in allerlei soorten en maten op bezoek gehad. ,,Ik voel me gelukkig sinds ik dit bedrijf run'', vertelt Hooning.

Uit een vierkant pluizig blok kijkt een zwarte kat met grote ogen in de rondte. Hij bewaakt zijn knusse plekje bij wijze van spreken met zijn leven. Het vierkante blok is erg populair. ,,Binnenkort koop ik er daar een paar van bij'', zegt Hooning. Ondertussen zit een harige zwart/oranje poes achter een gordijntje verscholen, maar niet verdekt genoeg: een oranje kat ziet hem en maakt blazende geluiden. Twee grijze broertjes bekijken het schouwspel rustig en ontspannen. De katten hebben in de vrij kleine ruimte allerlei mogelijkheden. Er staat een boom, een kast met allerlei laden en ligplaatsen, diverse kussens zijn hier en daar geplaatst en er liggen kattenspeeltjes.
De eigenaresse van The Cat Walk Inn geniet van alle tijdelijke gastkatten. ,,Ik kom uit de commerciële wereld. Ik zat eerst in de mode en later heb ik nog een tijdje een leidinggevende functie gehad bij The Body Shop. Maar ik was het zat, veel draaide om geld en uiterlijk. Ik wilde iets waardevols doen met dieren en meer vrijheid voor mezelf hebben. In Westzaan hadden we de ruimte.''


In de zomermaanden stond de telefoon roodgloeiend van Hooning en haar partner die 'gewoon' een baan heeft maar in de avonden en de weekeinden helpt met klusjes. ,,Ik moest een heel rooster opstellen en reserveringen maken, ik heb ook enkele aanvragen moeten afwijzen omdat we helemaal volgeboekt waren.'' In die topdagen zaten er vijftien katten in de twee ruimten van The Cat Walk Inn, dat bestaat uit een binnenruimte en een buitenterrein.


Tussendoor was het wat rustiger, met ook wat katloze periodes. Richting de feestdagen kreeg Hooning het echter weer drukker in haar kattenpension. Tijdens de kerst had ze elf poezen op bezoek. ,,Als er nieuwe katten komen, zijn ze in het begin vrijwel allemaal bang'', merkt ze. ,,In het begin was dat wel even wennen, maar ik heb ook gemerkt dat het daarna altijd goed komt. Ik geef ze veel aandacht en hou ze de eerste tijd op hun hok, zodat ze daarmee vertrouwd raken en hun eigen geur erin herkennen.''


Haar nieuwe eigen bedrijf blijkt wel een flinke aanslag op haar privé-leven. ,,Ik heb er een dagtaak aan, ben zeven dagen per week intensief met de katten bezig. 's Ochtends schoonmaken, voeren, in de gaten houden dat ze niet gaan vechten en veel aandacht geven. 's Avonds ga ik altijd even langs en geef ik iedere kat wat persoonlijke aandacht. Rustig tv kijken en dan meteen naar bed, is er niet meer bij.''


Ze weet dat ze - buiten haar drie eigen katten - alle poezen slechts een korte periode mag verzorgen. Na een weekendje, één, twee of drie weken en heel af en toe langer komt de eigenaar zijn of haar kat weer ophalen. ,,Dat is soms best moeilijk. Ik bouw met alle katten een band op. Ze hebben ook allemaal heel verschillende karakters. De ene is speels, de ander heel rustig en ik heb ook wel eens zieke katten gehad. In de zomer kwam er een hele agressieve kat en in het begin dacht ik 'wat een kreng'. Toen die weer weg ging, bleek ik toch ook voor die kat liefde te hebben opgevat.''
Die liefde die ze van alle vreemde katten krijgt maakt veel goed. Hooning: ,,Het is zelfs leuker gebleken dan ik dacht. Als ik op een dag met een humeur wakker word en een beetje sikkeneurig ben, kan een kat iets grappigs doen waardoor ik weer helemaal opgewekt ben.''


Ze merkt dat de animo voor The Cat Walk Inn toeneemt, dat het kattenpension bekender wordt, voor een groot deel als gevolg van mond-tot-mondreclame. ,,Over een tijdje wil ik er een extra deel erbij bouwen. Maar het streven blijft om het klein te houden, juist die kleinschaligheid spreekt de mensen aan'', aldus Hooning.

 

 

bron: Noordhollands Dagblad

BERKELEY, ROBERT

 _________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

November 2005, The Cat Walk Inn in DeWessaner:

 


Geboren in het Haarlemse, woont Evelien Hooning alweer 9 jaar in de Zaanstreek.  Evelien is in Westzaan de trotse eigenaresse van Kattenpension “The Cat Walkinn”. En het is inderdaad iets om trots op te zijn.
In haar jeugd was de liefde voor dieren groot. Katten,honden, cavia’s en vissen waren altijd in haar jeugd aanwezig. De aandacht en liefde voor alles wat natuur was, leverde haar zelfs het advies op om Land- en Tuinbouw te gaan studeren. Maar dat advies volgde zij niet op. Haar gevoel voor creativiteit zorgde dat zij koos voor een grafische opleiding. Na een vervolgopleiding op het ondernemerscollege ging Evelien uiteindelijk de commerciële richting in. Dat leidde tot leidinggevende posities. Maar echte bevrediging gaf het niet. De machtsstrijd en het altijd maar bezig zijn met geld, omzet en winst werd uiteindelijk de aanzet tot het zoeken naar iets anders. En dat anders werd een oude liefde: de kat.

Inmiddels had ze zelf drie katten. Voordat de droom omgezet kon worden in werkelijkheid moest eerst nog een vakbekwaamheids diploma worden behaald. Het LOI had de cursus. Na een aantal jaren leren (met de nodige tussenposes) was ze gediplomeerd. De firma Hakvoort stelden de ruimte waar het pension moest komen, ter beschikking en knutselde een heerlijk katten- en poezenonderkomen in elkaar. Naast heel gewone hygiënische onderkomens is er een vrije doorgang (het kattenluik) naar de buitenruimte. En daar zou je als poes zo willen wonen. Op zeer creatieve manier is er een slaap-, eet- en speelplek voor de poezen gemaakt. Evelien heeft een kattenpension voor katten die een tijdje zonder baasje zitten wegens vakantie, zakenreis of onthand zijn door ziekte en bij andere calamiteiten.  “The Cat Walkinn” biedt uitkomst.
Evelien: “We richten ons op dat publiek. Combineren met het opvangen van zwerfkatten zien we niet als oplossing.

Hoe begaan we ook zijn ook met de dieren. We zijn er echt voor mensen die, door welke oorzaak ook, voor hun poes tijdelijk onderdak nodig hebben. Dat is ons product”. Voor een vast bedrag per dag krijgen de dieren alles wat ze nodig hebben. Voeding, rust, ruimte, plezier en een heel goede verzorging van Evelien zelf.


Voor meer informatie kunt u bellen: 075-6162488 of de website bezoeken: www.thecatwalkinn.nl